Övrigt

Hur syns Ni?

2009-09-05 09:09 #0 av: Tatsja

Nu när mörkret är här så måste ni tänka på att synas för både din egen skull och bilister som kommer på vägen

Eftersom jag är både bilförare och hundägare så måste jag bara påpeka vikten av att synas. Många gånger när man är ute och kör så har folk mörka kläder på sig. Syns nästan inte alls. Speciellt om det inte finns gatlampor. Som hundägare och även om jag bara är ute och går när det börjar skymma, så försöker jag göra allt för att synas.

Har extra reflexer på rollatorn. Reflexväst eller reflexjacka. Min hund har reflex på kopplet. Allt för att jag vill bilförare ska se mig och Tatsja.
Även i bilen ligger det en väst och band. Tänk om jag får stopp på bilen en mörk kväll eller natt, då vill jag synas för andra bilister och undvika att bli påkörd.

Ser många barn ute på kvällarna, även mindre barn. Inga reflexer varken på jacka eller byxor. Hur tror ni den personen som kör på dem känner sig? Betona för barnen att det är viktigt att ha reflexen på. Helst väst eller en jacka. Finns många som har insydda reflexer.

Tyvärr är det många som tror att det räcker med gatbelysningen i stan, men det är svårt då också. Kommer man körande, så är det inte lätt att se dig som vill över gatan. Belysning och väta gör det svårt. Därför kan en reflex göra att du syns bättre.

Så snälla. För er egen skull och min. Sätt på er reflexer. Det är en billig livförsäkring.

Tatsja/sajtvärd på fotboll

Hur syns ni?

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-09-07 16:10 #1 av: EvaG

Mörkrets årstid närmar sej.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2009-09-07 19:45 #2 av: Leffe

Usch ja

Anmäl
2009-09-08 08:41 #3 av: Gittan

Här hos oss måste man ha reflex under vinterhalvåret på kvällar och nätter. Finns inte mycket till belysning förutom det på olika gårdar, men inte utmed vägen.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2009-09-08 10:00 #4 av: Tatsja

Vi har även under sommarens kvällar, reflesväst på oss. Allt för att bilisterna inte ska kunna säga att de inte ser oss. Sen är min rollator full med reflexer

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.