Klubbar/Föreningar

Irsta HF

2009-02-17 11:19 #0 av: AndreasS

Irsta HF, ursprungligen Irsta IF bildat 1920, är en handbollsklubb från Irsta i Västerås kommun (Västmanlands län) bildad 1965.

Irstas herrlag har spelat i Elitserien eller motsvarande vid sju tillfällen. Damlaget har ännu fler säsonger i högsta serien på sitt samvete. Herrarna vann ett SM-silver i början av 1990-talet efter finalförlust mot Drott. Klubbfärgerna är grönt och vitt. Några stora profiler som har spelat eller spelar i Irsta är Claes Hellgren (landslagspelare under 1980 talet), Jan Lennartsson (landslagspelare i EM 2008), Robert Venäläinen och Jessica Enström (landslaget)

Tecknad handbollsspelare

Irsta HF samarbetade förr med Västerås HF. Ungdomsklubbarna fanns dock kvar men i eliten hette laget IVH-västerås (IrstaVästerås handboll). Det blev mycket bråk klubbarna emellan, så idag finns endast Irsta HF och IVH-Västerås (blå & vita). IVH är bättre i elitklasserna, men i ungdomsklasserna är det Irsta som regerar. Irsta HF Ungdom har minst två träningsgrupper i Västerås, en ute i Irsta och en på övrig plats.

Förenings Info:

Adress:
Västeråshallen
72223 VÄSTERÅS

E-post: ihf@irstahf.se
Hemsida: http://www.irstahf.se

Arena(or):
Bombardier Arena
Kristiansborgshallen - Handboll
Irstahallen
Fryxellska hallen

Klubbdräkt: Grön tröja, vit byxa
Byte/reserv: Vit tröja, grön byxa

 

Anmäl
2009-02-17 11:53 #1 av: Krikke

Riktigt intressanta artiklar du skrivit om dessa 2 lag Andreas!

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

Anmäl
2009-02-17 12:02 #2 av: AndreasS

Tackar, är ju Västerås patriot så...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.