Leffe
12/5/11, 11:26 PM

VM: Det tog tid

I kväll mötte Sverige Elfenbenskusten. Ett lag som skulle vara en smakbit för det svenska damlandslaget.

Det blev en jämnare match än vad någon hade trott. Elfenbenskustens spelare lyckades neutralisera Sveriges spelmotor Isabella Gulldén, men ett bra lag ska kunna fungera ändå. Första halvlek var otroligt jämn. Motståndarlaget ledde till och med ett tag. I andra halvlek spelade Sverige bättre bitvis. Man hade väldigt svårt med de tunga, hårda och skottvilliga Elfenbenskusten. Oc h vilka skott sedan. De gick inte av för hackor.

Sverige vann till slut med 28-25. Många spelare kom inte upp i den klass de borde vara i och det mycket på grund av att spelmotorn och -fördelaren Gulldén kom bort.

Gabriella Kain

En spelare som höll stilen hela tiden var den svenska målvakten Gabriella Kain, som fick komma in när laget började svikta. Sägas måste också att när Isabella Gulldén fick chans så gjorde hon mål och det var på straffarna.