Om sajten och iFokus

iFokus mot mobbning

2012-10-17 13:21 #0 av: Leffe

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

iFokus mot mobbing

Många människor på ett ställe

iFokus 300 sajter besöks varje månad av omkring en miljon människor. Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det. I första hand för värden på den sajt det gäller. I andra hand för någon av medarbetarna. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på iFokus är skrivet med gott uppsåt. Oftast är det nämligen så. Om du är osäker kan du alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Skrivet av Niklas på iFokus

Anmäl
2012-10-18 10:15 #1 av: Bettan

Allt som är mot mobbning är bra.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2012-10-24 14:14 #2 av: Perly

Bra insitativ, skulle dock behövas mer information om hur man hanterar påhopp som kommer i mejl vilka just nu är svåra att hantera

Alltid Oavsett

Anmäl
2012-11-10 06:53 #3 av: Gittan

För mig känns det mer som om det är iFokus som företag som driver en kampanj. På sidorna, typ denna, finns skrivregler som  i princip är emot mobbning- Att detta fungerar beror på hur moderatorerna för fram en positiv anda på sidorna. Här vet jag att man mer än gärna får skriva bra saker om någons lag, men att man hoppar över det dåliga på en annans lag. En sportsida med massor av olika lag borde kunna leda till mobbning, men vi ju bra medlemmarrna och moderatorernas agerande hindrar det. Det är bara att följer regler och etik.

#2 Råkar man ut för mobbning i PM och mail så är det något som moderatorena på sidan inte kan göra mycket åt vad det än görs och drivs för kampanjer. Där måste nog var och en själv agera genom att blockera och att göra polisanmälan.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.